Икона „Св. Николај Жички и Охридски“, из Духовног центра Свети Николај Жички у Краљеву

Икона „Свети Николај Жички и Охридски“. Ореол урађен техником филиграна и по рубу декорисан са 21 речним бисером и 22 куполице са гранулом. Јеванђеље је оковано по ивицама, позлаћено и украшено са 4 граната, 4 турмалина и 1 топазом плаве боје. Уз оков је постављен низ речних бисера. На омофору се налазе 4 филигранска крста са три плава топаза уоквирена са 12 јакинта и на дну по један гранат и јолит. уоквирени речним бисерима. Надбедреник је украшен са 4 црвена корунда, 4 тегет јолита и низом речних бисера, а наруквица са 3 јакинта и паром речних бисера. Име свеца је урађено позлаћеним филиграном а сама икона је уоквирена позлаћеном тордираном жицом.

Материјал:

сребро финоће 950, јајчана темпера, сафир, смарагд, гранат, речни бисери, седеф, црвени корали, горски кристал, синтетички аметист, цитрин, турмалин, топаз, берил, рубин, хиденит, кунцит, апатит, танзанит, марказит.

Техника израде:

филигран, гранулација, инкрустација. иконопис (иконописачка радионица "Билић", Београд) 2008 г.

Величина:

Velicina

Тежина:

ореол 721 гр. и рам 900 гр.

Година израде:

2009.

Наручилац:

Протођакон Радош Младеновић, Краљево.

У поседу:

Духовног центра "Свети Владика Николај Велимировић", Краљево.
Шифра производа: OI010 Категорија:

Поделите:

Коментари

    Будите први који ће написати рецензију за „Икона „Св. Николај Жички и Охридски“, из Духовног центра Свети Николај Жички у Краљеву“

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *